Μήνυση κατά της Citigroup Αυστραλίας για χειραγώγηση μετοχών

0

Οι αρχές της Αυστραλίας στράφηκαν κατά της εταιρίας Citigroup Inc. επειδή η τράπεζα έκανε χρήση εσωτερικών πληροφοριών για τη χειραγώγηση μετοχών κατά τη διάρκεια των συμβουλευτικών υπηρεσιών που παρείχε στην Toll Holdings Ltd., για την εξαγορά ύψους 4,6 δισ. δολ. Αυστραλίας (3,3 δισ. δολ. ΗΠΑ) της Patrick Corp.

Κατά της Citigroup Global Markets Australia Pty προσέφυγε στη δικαιοσύνη η αρμόδια αρχή κεφαλαιαγοράς του Χρηματιστηρίου της Αυστραλίας.

Η Citigroup ήταν σύμβουλος της Toll για την προσφορά εξαγοράς της Patrick, που ανακοινώθηκε στις 22 Αυγούστου. Η μεγαλύτερη τράπεζα των ΗΠΑ, εμπορεύθηκε μετοχές τις Patrick στις 19 Αυγούστου, μία ημέρα πριν ανακοινωθεί η προσφορά για την εξαγορά της, σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές.

Οι μετοχές της Patrick σημείωσαν άνοδο έως 15% στις 19 Αυγούστου, καθώς εικάζετο ότι η Toll ετοιμάζεται να κάνει την προσφορά εξαγοράς της. Περισσότερες από 20 εκατ. μετοχές της Toll άλλαξαν χέρια εκείνη την ημέρα, έναντι με 3,2 εκατ. μετοχές κατά μέσον όρο, που άλλαξαν χέρια τους έξι προηγούμενους μήνες.

Σημειώνεται ότι η Citigroup αρνείται όλες τις κατηγορίες. Η μήνυση θα εξετασθεί στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Αυστραλίας, στις 28 Απριλίου.

Σχόλια