Μήνυση πρώην κρατουμένου του Γκουντάναμο κατά των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών για δυσφήμηση.

0

O Shaker Aamer κινήθηκε νομικά εναντίον των βρετανικών υπηρεσιών, ισχυριζόμενος ότι εν γνώσει τους διαβίβασαν στις αμερικανικές αρχές, δηλώσεις με εσφαλμένο περιεχόμενο, με αποτέλεσμα την παράνομη κράτησή του στην στρατιωτική βάση του Γκουαντάναμο.

Ο Aamer βρισκόταν υπό κράτηση στο Αφγανιστάν, επειδή υποτίθεται ότι εργαζόταν για την Αλ-Κάιντα, πράγμα το οποίο ο ίδιος διέψευδε δηλώνοντας ότι βρισκόταν στη χώρα για φιλανθρωπική εργασία. Στην μήνυσή του Aamer εναντίον των βρετανικών υπηρεσιών, αναφέρεται ότι οι τελευταίες χωρίς να έχουν αποδείξεις για την υποτιθέμενη τρομοκρατική του δράση, χορήγησαν εν γνώσει τους ψευδείς πληροφορίες στους Αμερικανούς ανακριτές.

Ειδικότερα, ο Aamer ισχυρίζεται ότι οι βρετανικές αρχές πληροφόρησαν ψευδώς τις αμερικανικές αρχές ότι ο ίδιος λάμβανε χρήματα απευθείας από τον Μπιν Λάντεν και ότι στρατολογούσε άνδρες υπέρ της Αλ-Κάιντα στο Αφγανιστάν. Ο Aamer βρίσκεται ακόμη στο Γκουαντάναμο, παρότι οι αμερικανικές αρχές τον έχουν εντάξει στους κρατούμενους προς απελευθέρωση.

Σχόλια