Μήνυση της δημάρχου του Παρισιού κατά ΜΜΕ για δημοσιεύματα σχετικά με μουσουλμάνους

0

Η Δήμαρχος του Παρισιού, Anne Hidalgo, δήλωσε ότι σκοπεύει να μηνύσει το τηλεοπτικό δίκτυο Fox News για λανθασμένα δημοσιεύματα,που αναφέρουν ότι τμήματα της γαλλικής πρωτεύουσας θεωρούνται απαγορευμένες ζώνες για τους μη-μουσουλμάνους κατοίκους της πόλης.

Σε δηλώσεις της στο CNN, η Δήμαρχος του Παρισιού ανέφερε ότι τα σχετικά δημοσιεύματα ζημίωσαν τη φήμη της πόλης, με αποτέλεσμα να ζητά την ανασκευή των ψευδών ειδήσεων από το Fox News μέσω της δικαστικής οδού. Το τηλεοπτικό δίκτυο έκτοτε ζήτησε συγγνώμη για τις δημοσιεύσεις, οι οποίες μετά την προβολή τους αναπαράχθηκαν και από άλλα Μ.Μ.Ε..

Ωστόσο, ειδικοί νομικοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι οι προοπτικές για μια τέτοια μήνυση στα δικαστήρια των ΗΠΑ είναι μικρές, διότι δεν προβλέπεται το αδίκημα της δυσφήμησης της πόλης στο αμερικανικό δίκαιο. Επιπλέον,ακόμα και μια μήνυση ενώπιον γαλλικού δικαστηρίου θα μπορούσε επίσης να είναι προβληματική, διότι το σύστημα της γαλλικής δικαιοσύνης δεν θα αναγνωρίσει ευχερώς αιτιώδη συνάφεια μεταξύ της βλάβης και του ψευδούς δημοσιεύματος, διότι το Fox News έχει περιορισμένη παρουσία επί γαλλικού εδάφους.

Σχόλια