Μνημόνιο κατανόησης μεταξύ της Eurojust και του Ευρωπαϊκού Δικτύου Κατάρτισης Δικαστικών

0

Μνημόνιο Κατανόησης για τη μεταξύ τους συνεργασία υπέγραψαν το Κολέγιο της Eurojust και το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Κατάρτισης Δικαστικών (EJTN).

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο κατά την επίσημη έναρξη του Προγράμματος Ανταλλαγής του EJTN για το 2008.

Στόχος της υπογραφής του Μνημονίου Κατανόησης είναι η προώθηση της συνεργασίας των δύο οργανισμών στον τομέα της κατάρτισης των δικαστικών. Η εν λόγω συμφωνία προσφέρει τη δυνατότητα απόσπασης σε εν ενεργεία και ασκούμενους δικαστές και εισαγγελείς από τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Eurojust με στόχο την εξοικείωση των δικαστικών με τα καθήκοντα και τις δραστηριότητες της εν λόγω κοινοτικής υπηρεσίας.

Η σημασία της ενσωμάτωσης της ευρωπαϊκής συνιστώσας στα εθνικά προγράμματα κατάρτισης δικαστικών αναδεικνύεται στο Πρόγραμμα της Χάγης, το οποίο έχει στόχο την ενίσχυση του χώρου της ελευθερίας, της ασφάλειας και της δικαιοσύνης εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Για την αξία της υπογραφής του μνημονίου ο πρόεδρος του κολεγίου της Eurojust, Λόπες Ντα Μότα είπε: «Η κατάρτιση και η επιμόρφωση των δικαστικών είναι απαραίτητο κομμάτι προς τη δημιουργία ενός πραγματικού κοινού ευρωπαϊκού χώρου δικαιοσύνης».

Σχόλια