Μουσουλμάνος ζητά ανατροπή θανατικής ποινής για τον δράστη που τον πυροβόλησε

0

Μουσουλμάνος άνδρας ζητά από την πολιτεία του Τέξας  την ανατροπή της θανατικής ποινής του δράστη που τον πυροβόλησε στο μάτι. Ο δράστης, ο οποίος είχε χάσει τη αδελφή του στις επιθέσεις της ενδεκάτης Σεπτεμβρίου, πυροβόλησε τρεις ανθρώπους σε τρία ξεχωριστά περιστατικά και σκότωσε τους δυο. Ο Mark Stroman, δράστης και των τριών περιστατικών, έχει προγραμματιστεί να εκτελεστεί την ερχόμενη Τετάρτη, ενώ ο μουσουλμάνος κ. Bhuiyan, θύμα σε ένα από αυτά, «επιθυμεί συμφιλίωση με τον Mark Stroman, αλλά και την επιδίωξη πλήρους διαμεσολάβησης στην υπόθεση του.”

Ο Bhuiyan μήνυσε τον κυβερνήτη Rick Perry και τρεις άλλους αξιωματούχους του Τέξας σε δικαστήριο της κομητείας Τράβις, υποστηρίζοντας ότι το Τέξας παραβιάζει το δικαίωμά του στη διαμεσολάβηση και τη συμφιλίωση με τον παρ’ ολίγο δολοφόνο του.

Ο κ. Bhuiyan, πολίτης των ΗΠΑ με καταγωγή από το Bangladesh, αναφέρει ότι “εκφράζει με αυτόν τον τρόπο τα αισθήματά του, επειδή οι ​​γονείς του τον ανέθρεψαν με τη θρησκευτική αρχή ότι ο άριστος είναι αυτός που μπορεί να συγχωρεί εύκολα. Πιστεύει, ως μουσουλμάνος, ότι η ανθρώπινη ζωή είναι πολύτιμη και ότι δεν έχει κανείς το δικαίωμα να αφαιρέσει την ζωή του άλλου. “

Σχόλια