Μπαλί: Θανατική ποινή για διακίνηση ναρκωτικών

0

Η 56χρονη γυναίκα, στο πλαίσιο ελέγχου των αποσκευών της στο αεροδρόμιο του Μπαλί, βρέθηκε με σημαντική ποσότητα κοκαΐνης (4.8 κιλά) στην κατοχή της. Η ίδια υποστήριξε ότι υποχρεώθηκε να μεταφέρει τα ναρκωτικά στο νησί προκειμένου να προστατέψει τα παιδιά της, τα οποία είχαν εμπλακεί σε σχετική υπόθεση. Οι δικηγόροι της Sandiford δήλωσαν έκπληκτοι με την ετυμηγορία του δικαστηρίου και τόνισαν ότι θα εφεσιβάλουν την απόφαση.

Να σημειωθεί ότι ο Εισαγγελέας είχε προτείνει 15ετη ποινή φυλάκισης αλλά η σύνθεση του δικαστηρίου αποφάσισε να επιβάλει την εσχάτη των ποινών στη Βρετανίδα καθώς, όπως σημείωσαν οι δικαστές, το συγκεκριμένο περιστατικό δε θα πρέπει να σταθεί αφορμή να αποδυναμωθεί το κυβερνητικό πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της διακίνησης ναρκωτικών ενώ τόνισαν ότι η είδηση πλήττει την εικόνα του Μπαλί και επιφέρει πλήγμα στον τουρισμό της χώρας.

Η υπόθεση έχει πάρει σημαντικές διαστάσεις και εκπρόσωποι της βρετανικής κυβέρνησης και διπλωματίας εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην επιβληθείσα θανατική ποινή. Ανέφεραν επίσης, ότι θα στηρίξουν τόσο την Sandiford όσο και την οικογένειά της και υπογράμμισαν ότι θα ασκήσουν πιέσεις προκειμένου να μην εκτελεστεί η απόφαση. Να επισημανθεί ότι η Ινδονησία έχει από τους πιο αυστηρούς νόμους περί ναρκωτικών παγκοσμίως και η πλειονότητα όσων καταδικάζονται σε θάνατο, έχουν διαπράξει αδικήματα που σχετίζονται με τα ναρκωτικά.

Σχόλια