Μπερλουσκόνι: Εκ νέου κατηγορούμενος για απάτη

0

Η εισαγγελία του Μιλάνου ζήτησε την άσκηση ποινικής δίωξης κατά του πρώην πρωθυπουργού της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι με την κατηγορία της λογιστικής απάτης.
Η εν λόγω κατηγορία σηματοδοτεί μια νέα φάση στην μακρόχρονη δικαστική μάχη μεταξύ της ιταλικής δικαιοσύνης και του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.
Επιπλέον αποτρέπει το ενδεχόμενο παραγραφής των αδικημάτων στην υπόθεση της αγοράς των δικαιωμάτων αμερικανικών ταινιών από την Mediaset, εταιρεία της οικογένειας Μπερλουσκόνι.
Ο εισαγγελέας του Μιλάνου, Φάμπιο Ντε Πασκουάλε, καταγγέλλει ότι ο ραδιοτηλεοπτικός όμιλος Mediaset αγόραζε τηλεοπτικά δικαιώματα αμερικανικών ταινιών πριν από το 1999 μέσω δύο παράκτιων εταιρειών και ανέβαζε τεχνητά τις τιμές για να πληρώνει λιγότερους φόρους στην Ιταλία.
«Η κατηγορία αναφέρεται σε μια περίοδο που ο κ. Μπερλουσκόνι δεν ασχολούταν με την εταιρεία αλλά με την πολιτική ζωή της χώρας», δήλωσε ο Νικολά Γκεντίνι, συνήγορος του κ. Μπερλουσκόνι.
Η κατηγορία κατά του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, του προέδρου της Mediaset, Φεντέλε Κονφαλιέρι και παραγωγός του Χόλιγουντ, Φρανκ Αγκράμα σχετίζεται με οικονομικές εκθέσεις του 2000, οι οποίες δόθηκαν στη δημοσιότητα το 2001.
Μέχρι στιγμής ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας έχει απαλλαγεί είτε λόγω παραγραφής των αδικημάτων είτε γιατί δεν μπόρεσε να αποδειχθεί η ενοχή του.
Η ακροαματική διαδικασία θα συνεχιστεί στις 19 Νοεμβρίου.

Σχόλια