Να κλείσει το Γκουαντάναμο ζητά η ACLU από τον Ομπάμα

0

Την τήρηση της δέσμευσής του να κλείσει την φυλακή του Γκουαντανάμο υπενθύμισε η οργάνωση ACLU (American Civil Liberties Union) στον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο Μπάρακ Ομπάμα. Συγχαίροντας τον Ομπάμα για την επανεκλογή του, η οργάνωση εξέδωσε δελτίο τύπου επισημαίνοντας ότι αυτή η δεύτερη θητεία αποτελεί την ευκαιρία του Ομπάμα να επιβεβαιώσει την προσήλωσή του στις θεμελιώδεις συνταγματικές αρχές και τις ατομικές ελευθερίες.

«Συγχαίρουμε τον Πρόεδρο Μπάρακ Ομπάμα για την επανεκλογή του. Αυτή είναι η ευκαιρία του να επιβεβαιώσει τις συνταγματικές μας αρχές και τις θεμελιώδεις αμερικανικές αξίες της δίκαιης διαδικασίας, του σεβασμού του νόμου και των ατομικών ελευθεριών. Είναι η ώρα να ξαναγίνουμε ένα έθνος στο οποίο θα μπορούμε να είμαστε ταυτόχρονα ασφαλείς και ελεύθεροι. Καλούμε τον Πρόεδρο Ομπάμα να θέσει ένα τέλος στις δίχως ένταλμα παρακολουθήσεις, στους άδικους σκοτωμούς με drones (UAVs – κατευθυνόμενα αεροσκάφη χωρίς πλήρωμα), στις κρατήσεις για αόριστο χρόνο και σε άλλες μη Αμερικανικές πρακτικές, που έχουν γίνει επίσημη κρατική πρακτική», ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκτελεστικός διευθυντής της ACLU,  Anthony D. Romero.

Η οργάνωση κάλεσε ακόμη τον Ομπάμα να λάβει μέτρα, για την διασφάλιση του δικαιώματος των γυναικών να προβαίνουν σε αμβλώσεις καθώς και για την αποφυγή φαινομένων διακριτικής μεταχείρισης σε βάρος των αλλοδαπών από την επίσημη διοίκηση των ΗΠΑ.

 

Σχόλια