Νέα αναφορά του εισαγγελέα του ΔΠΔ στον Μλάντιτς

0

Στο θέμα της σύλληψης του Ράτκο Μλάντιτς επανήλθε ο εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για την πρώην Γιουγκοσλαβία, Σερζ Μπραμέρζ. Συγκεκριμένα, ο κ. Μπράμερζ απηύθυνε εκ νέου επείγουσα έκκληση προς τις βαλκανικές χώρες και τη διεθνή κοινότητα για να καταβάλλουν τις απαραίτητες προσπάθειες προκειμένου να συλληφθούν οι δυο τελευταίοι φυγόδικοι του Δικαστηρίου της Χάγης, Ράτκο Μλάντιτς και Γκόραν Χάντζιτς.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Σεράγεβο, ο κ. Μπράμερζ τόνισε: “”Έχουμε μια μείζονα πρόκληση, ένα κρίσιμο στόχο να επιτύχουμε πριν η δέσμευση της διεθνούς κοινότητας προς την διεθνή δικαιοσύνη φτάσει στο στόχο της, αυτός ο στόχος είναι η σύλληψη των δυο τελευταίων φυγάδων, Ράτκο Μλάντιτς και Γκόραν Χάντζιτς””. “”Απευθύνω έκκληση και πάλι στα κράτη της περιοχής, αλλά και στη διεθνή κοινότητα να κάνουν ότι χρειάζεται για να διασφαλιστεί ότι οι συλλήψεις αυτές θα γίνουν το συντομότερο δυνατό. Ο χρόνος περνά “”, πρόσθεσε ο εισαγγελέας του ΔΠΔ.
Ο Ράτκο Μλάντιτς κατηγορείται για γενοκτονία, εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Βοσνία και κυρίως για το ρόλο που διαδραμάτισε στη σφαγή 8.000 μουσουλμάνων ανδρών και αγοριών στη Σρεμπρένιτσα.
Ο Γκόραν Χάτζιτς, διετέλεσε πολιτικός ηγέτης των Σέρβων της Κροατίας κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης Σέρβων-Κροατών.

Σχόλια