Νέα κατηγορία εις βάρος του Αυστριακού Γιόζεφ Φριτσλ

0

Ο 73χρονος Αυστριακός, Γιόζεφ Φριτσλ, κατηγορείται για το θάνατο ενός εκ των επτά παιδιών που απέκτησε με την κόρη του, την οποία κρατούσε φυλακισμένη και κακοποιούσε σεξουαλικά επί 24 ολόκληρα χρόνια σε ένα υπόγειο.

Ο Γιόζεφ Φριτσλ κατηγορείται, επίσης, για βιασμό, αιμομιξία και παράνομη κράτηση.

Ο Αυστριακός τελεί υπό κράτηση και ανακρίνεται από τον περασμένο Απρίλιο όταν αποκαλύφθηκε η τραγική υπόθεση. Κρατούσε την κόρη του, την Ελίζαμπετ, σε υπόγειο με ηχομόνωση κάτω από το σπίτι του στην πόλη Αμστέτεν της κεντρικής Αυστρίας.

Η εισαγγελική αρχή της Αυστρίας διευκρίνισε ότι το βρέφος θα είχε επιβιώσει εάν ο Φριτσλ είχε φροντίσει για την απαιτούμενη ιατρική συνδρομή.

Ο 73χρονος φέρεται να είχε αρνηθεί να καλέσει ιατρική βοήθεια μετά τη γέννηση του παιδιού παρόλο που γνώριζε ότι κινδύνευε να πεθάνει. Στην αστυνομία ο Γιόζεφ Φριτσλ δήλωσε ότι ο μωρό γεννήθηκε νεκρό και εκείνος αποτέφρωσε τη σορό του στη σόμπα.

Τον περασμένο μήνα ο Φριτσλ κρίθηκε ψυχικά ικανός για να δικαστεί. Η δίκη του αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές του 2009. Αντιμετωπίζει ποινές κάθειρξης 10 ως 20 ετών ή ισοβίων εάν καταδικαστεί για φόνο.