Νέα παράδοση καταζητούμενου στρατηγού στη Χάγη

0

Την Πέμπτη, 31 Μαρτίου, αναμένεται να μεταβεί στη Χάγη προκειμένου να παραδοθεί στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης για την πρώην Γιουγκοσλαβία ο στρατηγός Σρέτεν Λούκιτς, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Δημόσιας Διοίκησης και Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Σερβίας, Ζόραν Λόντσαρ. Ο στρατηγός Λούκιτς κατηγορείται από το Δικαστήριο της Χάγης για εγκλήματα πολέμου που σχετίζονται με την περίοδο της κρίσης στο Κοσσυφοπέδιο, το 1999.

Σύμφωνα με τον Λόντσαρ, ο στρατηγός Λούκιτς θα μεταβεί στη Χάγη μετά από μια ιατρική επέμβαση που επρόκειτο να γίνει χθες. Παράλληλα, σημείωσε ότι το Εθνικό Συμβούλιο της Σερβίας- Μαυροβουνίου για τη συνεργασία με το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης συμφώνησε με τον επικεφαλής της ιατρικής ομάδας που παρακολουθεί την κατάσταση της υγείας του Λούκιτς ότι ο τελευταίος θα έχει όλη την απαραίτητη ιατρική φροντίδα τόσο κατά τη μετάβασή του στη Χάγη όσο και κατά τη διάρκεια της παραμονής του στις φυλακές Σεβένινγκεν του Διεθνούς Δικαστηρίου.

Στο μεταξύ, ο αρμόδιος για υποθέσεις εγκλημάτων πολέμου εισαγγελέας της Σερβίας εξαίρεσε τον Λούκιτς από τον κατάλογο των 13 καταζητούμενων από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης, των οποίων τα περιουσιακά στοιχεία έχουν δεσμευτεί. Η απόφαση αυτή ελήφθη με γνώμονα το γεγονός ότι ο Λούκιτς επικοινωνεί με τις αρχές και δεν κρύβεται.

Σχόλια