Νέα παραπομπή σε δίκη του Ακερμαν

0

Ο διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank Γιόζεφ Άκερμαν, και πέντε ακόμα πρώην στελέχη του διοικητικού συμβουλίου της Mannesmann παραπέμφθηκαν χθες εκ νέου σε δίκη από Γερμανικό δικαστήριο.

Είχαν προηγηθεί οι εναντίον τους κατηγορίες για κακουργηματικές πράξεις που σχετίζονται με την έγκριση χορήγησης μπόνους μετά την εξαγορά της Mannesmann από τη Vodafone το 2000.

Τα πέντε στελέχη που παραπέμπονται μαζί με του Άκερμαν είναι οι Κλάους Έσερ, πρώην διευθύνων σύμβουλος της Mannesmann (μπόνους 27 εκ. δολαρίων), Γιοακίμ Φουνκ, πρώην πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου, Κλάους Τσβίκελ, πρώην επικεφαλής του πανίσχυρου εργατικού συνδικάτου IG Metall, Γιούργκεν Λάντμπεργκ, εκπρόσωπος των εργαζομένων, και Ντίτμαρ Ντρόστε, πρώην υπάλληλος.

Η παραπομπή τους από το ανώτατο δικαστήριο της Γερμανίας, βασίζεται σε έφεση που είχαν ασκήσει οι εισαγγελικές αρχές, μετά την αθώωση των πέντε, το περασμένο έτος. Οι εισαγγελικές αρχές υποστηρίζουν ότι με την έγκριση της χορήγησης των μπόνους (συνολικά 60 εκ. ευρώ) τα ανώτατα στελέχη δεν διασφάλισαν τα στοιχεία ενεργητικού της Mannesmann.

Τα στελέχη υποστηρίζουν ότι τα μπόνους ήταν η ανταμοιβή για τη σκληρή δουλειά που είχε ως αποτέλεσμα τον διπλασιασμό της τιμής της μετοχής της Mannesmann.

Σχόλια