Νέα σύλληψη δημοσιογράφων στη Σρι Λάνκα

0

Με την κατηγορία της παράνομης λήψης πλάνων οι αρχές της Σρι Λάνκα συνέλαβαν δύο δημοσιογράφους του τηλεοπτικού καναλιού France 24 μπροστά από ένα στρατιωτικό κέντρο κράτησης.

Οι δύο δημοσιογράφοι παρουσιάστηκαν ενώπιον δικαστή που διέταξε την παράδοσή τους στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία της αστυνομίας για ανακρίσεις.

Σύμφωνα με την ανεξάρτητη τοπική οργάνωση, Κίνημα για Ελεύθερα Μέσα Ενημέρωσης (FMM) οι δύο δημοσιογράφοι, μία γυναίκα και ένας εικονολήπτης, κινηματογραφούσαν μία οικογένεια Ταμίλ που είχε μεταβεί να επισκεφθεί συγγενείς που κρατούνταν στο κέντρο κράτησης, την παραμονή των Χριστουγέννων.

Από την πλευρά της η αστυνομία υποστηρίζει ότι οι δύο δημοσιογράφοι και οι 11 Ταμίλ μαζί με τον οδηγό τους συνελήφθησαν επειδή ο εικονολήπτης φέρεται να κινηματογραφούσε ένα στρατιωτικό σημείο ελέγχου μπροστά από το κέντρο κράτησης.

Το κανάλι France 24 δεν έχει κάνει προς το παρόν κανένα σχόλιο.
Από τον Αύγουστο του 2005 έχουν σκοτωθεί στην Σρι Λάνκα 11 δημοσιογράφοι, από τους οποίους δέκα σε περιοχές ελεγχόμενες από την κυβέρνηση σύμφωνα με την Διεθνή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων.

Σχόλια