Νέα Υόρκη: Πρόταση για απαγόρευση της πώλησης τσιγάρων σε νέους κάτω των 21

0

Πρόταση για την απαγόρευση της πώλησης προϊόντων καπνού και τσιγάρων στις ηλικίες κάτω των 21 ετών, εισήγαγε το δημοτικό συμβούλιο στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης. Η πρόταση έχει και την στήριξη του δημάρχου Μάικλ Μπλούμπεργκ. Με το ισχύον καθεστώς οι νέοι μπορούν να προμηθεύονται νομίμως προϊόντα καπνού, εφόσον έχουν συμπληρώσει τα δεκαοχτώ έτη.

Η κίνηση στοχεύει στην καταπολέμηση του καπνίσματος ιδίως στις νεαρές ηλικίες και ανταποκρίνεται σε στατιστικά στοιχεία, βάσει των οποίων οχτώ στους δέκα καπνιστές στη Νέα Υόρκη ξεκίνησαν να καπνίζουν πριν την ηλικία των 21. Το ζήτημα απασχολεί έντονα την Πολιτεία, όπου εξάλλου συναντώνται οι υψηλότεροι δασμοί στα προϊόντα καπνού σε σύγκριση με όλες τις υπόλοιπες Πολιτείες των ΗΠΑ.

«Πάρα πολλοί καπνιστές ξεκινούν αυτήν τη θανατηφόρα συνήθεια πριν την ηλικία των 21 ετών. Καθυστερώντας την πρόσβαση των νέων της πόλης μας στα προϊόντα καπνού, μειώνουμε την πιθανότητά τους να ξεκινήσουν το κάπνισμα και δημιουργούμε μια πιο υγιεινή πόλη», σχολίασε η εκπρόσωπος του δημοτικού συμβουλίου της Νέας Υόρκης Christine Quinn.

Σχόλια