Σύλληψη νεαρού άνδρα για απόπειρα τρομοκρατικής επίθεσης στην Νέα Υόρκη

0

Συνελήφθη στη Νέα Υόρκη νεαρός άνδρας, ο οποίος σχεδίαζε τρομοκρατική επίθεση στο κτίριο της Oμοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας (FED)στο Μανχάταν, πυροδοτώντας μία ψεύτικη, όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων, βόμβα.

Ο 21χρονος υπήκοος του Μπαγκλαντές, Quazi Mohammad Rezwanul Ahsan Nafis, βρισκόταν υπό την παρακολούθηση του FBI, αφότου ήρθε σε επαφή με μυστικό πράκτορα, ο οποίος του παρουσιάστηκε ως δήθεν συνεργάτης, που θα μπορούσε να τον φέρει σε επαφή με την Αλ Κάιντα.

Σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές, ο Nafis, που έφτασε σε αμερικανικό έδαφος με φοιτητική βίζα, φαίνεται να είχε εξ αρχής σχέδιο τρομοκρατικής επίθεσης και συγκρότησης τρομοκρατικής οργάνωσης, παρακινούμενος από την Αλ Κάιντα. Η επίθεση κατά της τράπεζας  ήταν μέρος ευρύτερου σχεδίου, στο οποίο περιλαμβάνονταν στόχοι όπως το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Ωστόσο τα σχέδιά του ανατράπηκαν, καθώς τα «εκρηκτικά» υλικά που του προμήθευσε ο μυστικός πράκτορας του FBI, και με τα οποία ο Nafis θα επιτίθετο στο κτίριο της Oμοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας, ήταν ακίνδυνη ύλη, η οποία φυσικά δεν εξερράγη.

Ο Nafis συνελήφθη από τις αμερικανικές αρχές αμέσως μετά την απόπειρα πυροδότησης της υποτιθέμενης βόμβας, η οποία, όπως ισχυρίζονται οι ιθύνοντες της αστυνομικής επιχείρησης, δεν αποτέλεσε ποτέ πραγματικό κίνδυνο για την ασφάλεια των πολιτών. Την Τετάρτη, ο Nafis οδηγήθηκε ενώπιον ομοσπονδιακού δικαστηρίου του Μπρούκλιν, όπου διατάχθηκε η κράτησή του με την κατηγορία της απόπειρας χρήσης όπλου μαζικής καταστροφής και απόπειρας παροχής υποστήριξης στην Αλ Κάιντα.