Νέες ελπίδες για διαλεύκανση της “υπόθεσης Γκρεγκορί”

0

Ανοίγει εκ νέου στη Γαλλία μία από τις πιο σκοτεινές υποθέσεις ανθρωποκτονίας με την εισαγγελία να διατάζει την πραγματοποίηση νέων εξετάσεων γενετικού υλικού, DNA.

Πρόκειται για την υπόθεση του τετράχρονου, Γκρεγκορί Βιγεμέν, ο οποίος βρέθηκε πνιγμένος με δεμένα τα χέρια του στον ποταμό Βολόν, στους πρόποδες της οροσειράς των Βοζ στην Ανατολική Γαλλία τον Οκτώβριο του 1984.

Μία ημέρα αργότερα οι γονείς του παιδιού έλαβαν στο σπίτι τους μια ανώνυμη επιστολή, στην οποία ο αποστολέας διατεινόταν ότι ήταν ο δολοφόνος του Γκρεγκορί και ότι η πράξη του οφειλόταν σε επιθυμία εκδίκησης.

Η οικογένεια Βιγεμέν ελάμβανε ανώνυμες απειλητικές επιστολές από το 1981. Η δολοφονία οδήγησε σε αστυνομική έρευνα 17 ετών, που έληξε το 2001, όταν οι αρχές παραδέχθηκαν ότι αδυνατούν να αναγνωρίζουν το φονιά του μικρού, αλλά και τον συντάκτη της ανώνυμης επιστολής.
Η δολοφονία του «Μικρού Γκρεγκορί», όπως ονομάσθηκε η υπόθεση από το γαλλικό Τύπο έφερε την αστυνομία αντιμέτωπη με τις διενέξεις της οικογένειας Βιγεμέν αλλά και τοπικές αντιπαλότητες.
Ένα μήνα μετά τη δολοφονία, ο ξάδελφος του πατέρα του Γκρεγκορί, Μπερνάρ Λαρός, συνελήφθη ύστερα από καταγγελία ανήλικης συγγενούς.
Λίγους μήνες αργότερα, ο Λαρός αφέθηκε ελεύθερος, εξαιτίας της έλλειψης στοιχείων εναντίον του. Το 1985, ο πατέρας του Γκρεγκορί δολοφονεί τον ξάδελφό του, Λαρός και μένει δυόμισι χρόνια στη φυλακή για την πράξη του.
Η μητέρα του μικρού, Κριστίν Βιγεμέν, κατηγορείται αργότερα και αυτή για τη δολοφονία και μένει οκτώ χρόνια στη φυλακή, προτού απελευθερωθεί από την εισαγγελία.
Την αναψηλάφηση της υπόθεσης ζητούν τώρα η χήρα του Λαρός και το ζεύγος Βιγεμέν.

Σχόλια