Νέες κατηγορίες σε βάρος του Ρώσου μεγιστάνα Μπερεζόφσκι

0

Οι Ρωσικές δικαστικές αρχές άσκησαν νέα ποινική δίωξη για απάτη κατά του 2ου πλουσιότερου ανθρώπου στη Ρωσία, Μπόρις Μπερεζόφσκι. Παράλληλα, σε βάρος του μεγιστάνα, ο οποίος ζει στην Αγγλία από το 2000, έχει εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης, ενώ έχουν αρχίσει οι διαδικασίες για την έκδοσή του στη Ρωσία.

Οι νέες κατηγορίες σχετίζονται με την αγορά δημόσιας γης σε αριστοκρατικό προάστιο της Ρωσίας το 1998, ενώ έχει βρεθεί στη διεθνή λίστα καταζητουμένων για απάτη σε βάρος του Κράτους ύψους 13 εκατ. δολαρίων.

Ο ίδιος θεωρεί ότι διώκεται γαι τις πολιτικές του πεποιθήσεις, καθώς είναι γνωστός πολέμιος του Προέδρου Πούτιν, ενώ πρόσφατα τον κατέκρινε για τους χειρισμούς του στην υπόθεση της ομηρίας στο Μπεσλάν. Ο Μπερεζόφσκι δημιούργησε την αυτοκρατορία του, που περιλαμβάνει τράπεζες, αυτοκινητοβιομηχανίες κ.ά., στις αρχές του 1990, και υπήρξε στενός σύμμαχος του τότε Προέδρου Μπόρις Γέλτσιν. Η τύχη του όμως άλλαξε όταν ο Πούτιν αποφάσισε να μειώσει την επιρροή που έχουν οι Ρώσοι μεγιστάνες στα πολιτικά πράγματα της χώρας.

Σχόλια