Νέες συλλήψεις για την υπόθεση Εργκένεκον

0

Συνελήφθησαν 20 άτομα στην Τουρκία, εκ των οποίων οι δέκα υπηρετούν ως στρατιωτικοί αξιωματικοί, οι οποίοι σχετίζονται με την έρευνα για την απόπειρα ανατροπής της κυβέρνησης, όπως μετέδωσε το τουρκικό CNN.

Οι συλλήψεις έγιναν σε πέντε διαφορετικές επαρχίες σε όλη τη χώρα και ακολούθησαν την ανακάλυψη τον Απρίλιο ενός κιβωτίου όπλων έξω από την Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με το τουρκικό CNN .

Οι τελευταίες συλλήψεις αποτελούν μέρος της έρευνας για την υπερεθνικιστική ομάδα γνωστή ως Εργκένεκον, που κατηγορείται ότι σχεδίαζε βομβιστικές επιθέσεις και δολοφονίες για να δημιουργηθεί κοινωνική αναταραχή και να αποσταθεροποιηθεί η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ερντογάν.

Οι συλληφθέντες κατηγορήθηκαν ότι επιχείρησαν να υπονομεύσουν το κυβερνών Κόμμα λόγω της μυστικής ισλαμιστικής του ατζέντας και του στόχου του να γίνει η Τουρκία το πρώτο μουσουλμανικό κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τουλάχιστον 140 άτομα ήδη δικάζονται για την υπόθεση αυτή, μεταξύ των οποίων και πολλοί απόστρατοι αξιωματικοί , δικηγόροι και δημοσιογράφοι.

Οι τελευταίοι δέκα συλληφθέντες στρατιωτικοί εργάζονται στο στρατιωτικό νοσοκομείο της Άγκυρας και ανακοινώθηκε ότι η αντιτρομοκρατική αστυνομία έχει ήδη ερευνήσει τα σπίτια ορισμένων εξ αυτών.

Σχόλια