Νέο επεισόδιο στην υπόθεση ΗΠΑ – Ασάνζ

0

Άοκνες προσπάθειες καταβάλει η κυβέρνηση των ΗΠΑ για να στοιχειοθετήσει κατηγορίες  σε βάρος του ιδρυτή του Wikileaks, Τζούλιαν Ασάνζ και γι’ αυτό το λόγο έχει οργανώσει μια ακόμη ακρόαση  σήμερα, κοντά στην Ουάσινγκτον, όπως έγινε γνωστό από αξιόπιστες πηγές.

Ένα Ομοσπονδιακό Ανώτατο Δικαστήριο» θα συνεδριάσει σήμερα, Τετάρτη, στην Αλεξάνδρεια της Βιρτζίνια, στα προάστια της Ουάσιγκτον, για να ακούσει την ένορκη κατάθεση υπερ του Μπράντλεϊ Μάνινγκ, που κατηγορείται ότι παρέδωσε δεκάδες χιλιάδες αμερικανικά εμπιστευτικά έγγραφα στο Wikileaks. Αυτό ανακοινώθηκε από την επιτροπή στήριξης του νεαρού Αμερικανού στρατιώτη.Αντίστοιχη ανακοίνωση – επιβεβαίωση της σχετικής κατάθεσης, έγινε και από το  Wikileaks.

Η έρευνα κατά του Τζούλιαν Ασάνζ άρχισε τον Ιούλιο του 2010, αλλά οι αρχές των ΗΠΑ αντιμετωπίζουν ένα νομικό λαβύρινθο. Μια από τις πιθανές “εκδοχές” θα ήταν, σύμφωνα με τους ειδικευμένους στον τομέα νομικούς, να αποδείξουν ότι ο ίδιος ο Τζούλιαν Ασάνζ είχε ζητήσει από τον Μπράντλεϊ Μάνινγκ την αφαίρεση των εμπιστευτικών εγγράφων.

 

Σχόλια