Νίκη του Σρέντερ στην υπόθεση Gazprom

0

Γερμανικό δικαστήριο με απόφασή του απαγόρευσε στον ηγέτη των Φιλελευθέρων (FDP), Γκίντο Βέστερβελε να επαναλάβει δηλώσεις του, που κρίθηκαν δυσφημιστικές για τον Γκέρχαρντ Σρέντερ και αφορούν στα καθήκοντά του στους κόλπους κοινοπραξίας που ελέγχεται από την ρωσική εταιρεία φυσικού αερίου Gazprom.

Σε συνέντευξή του ο Βέστερβελε είχε δηλώσει ότι δεν έχει καμία αντίρρηση για «κάθε ρούβλι» που κερδίζει ο κ. Σρέντερ στην Gazprom, είχε κρίνει όμως προβληματικό το γεγονός ότι ένας καγκελάριος παρέχει μια αγορά σε μια εταιρεία και αναλαμβάνει καθήκοντα στους κόλπους της εταιρείας αυτής λίγες εβδομάδες μετά τη μεταβίβαση της εξουσίας στη Γερμανία.

Ο Σρέντερ, που θεωρεί τη δήλωση αυτή «τελείως ψευδή» είχε δικαιωθεί σε δικαστική διαδικασία στα τέλη Μαρτίου. Ωστόσο, ο Βέστερβελε είχε εφεσιβάλει κατά της πρωτόδικης απόφασης.

Τη Δευτέρα, δικαστήριο του Αμβούργου όρισε ότι ο ηγέτης του FDP απαγορεύεται να επαναλάβει αυτές τις δηλώσεις, σε διαφορετική περίπτωση, θα του επιβληθεί πρόστιμο έως 250.000 ευρώ.

Σχόλια