Νομική προστασία για τους ομοφυλόφιλους συντρόφους τους ζητούν Ιταλοί διπλωμάτες

0

Τη δέσμευσή της για δραστηριοποίηση σε σχέση με τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας και παραμονής των ομοφυλόφιλων συντρόφων των ιταλών διπλωματών εξέφρασε η υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας, απαντώντας σε σχετική επιστολή με την οποία «Ιταλοί διπλωμάτες ζητούσαν την αναγνώριση των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων συντρόφων τους».

«Με χαμηλούς και πολιτισμένους τόνους ζητήσαμε να αναγνωρισθούν στους συντρόφους μας δικαιώματα που όλο και περισσότεροι θεωρούν αυτονόητα και κάθε άλλο παρά σκανδαλώδη», δήλωσε στην εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα, υψηλόβαθμοςμ Ιταλός διπλωμάτης.
«Αναφερόμαστε, παραδείγματος χάρη, στην επίσημη παρουσία σε δεξιώσεις και στην χορήγηση διπλωματικών διαβατηρίων, όπως και σε προστασία σε εμπόλεμες, κυρίως, και επικίνδυνες περιοχές». Ζητείται, ουσιαστικά, η μετάβαση «από μια φάση σιωπηρής ανοχής σε εκείνη της αποδοχής», προσθέτει η Λα Ρεπούμπλικα.

Η υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας, Έμμα Μπονίνο, απάντησε ότι γνωρίζει καλά το θέμα και θα λάβει μέτρα για την βελτίωση των συνθηκών εργασίας και παραμονής τους στο εξωτερικό.
 

Σχόλια