Νομοσχέδιο στο Μεξικό προωθεί τη νομιμοποίηση της πορνείας

0

Σχέδιο νόμου που θα νομιμοποιεί την πορνεία σχεδιάζει να φέρει στη Βουλή η μεξικανική κεντροαριστερά, που πλειοψηφεί στο τοπικό κοινοβούλιο της Πόλης του Μεξικού.

Η κίνηση αναμένεται να εντείνει τη σύγκρουση με την ηγεσία της εκκλησίας στη συντηρητική ρωμαιοκαθολική χώρα, καθώς ήδη οι σχέσεις είναι τεταμένες, δεδομένου ότι ήδη έχουν υπερψηφισθεί νομοθετήματα που επιτρέπουν την ένωση με τα δεσμά του γάμου μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου και την άμβλωση μέσα στους 12 μήνες της κύησης.

Ο Χουάν Μπούστος, βουλευτής και μέλος του κόμματος της Δημοκρατικής Επανάστασης, παρουσιάζοντας το επίμαχο νομοσχέδιο τόνισε ότι “”η δραστηριότητα αυτή πρέπει να ρυθμιστεί, δεν μπορεί να λαμβάνει χώρα χωρίς έλεγχο, χωρίς υποστήριξη στον τομέα της υγείας τόσο προς τους χρήστες του όσο και τις εργαζόμενες””.

Στον αντίποδα η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία, δια του εκπροσώπου της αρχιεπισκοπής της Πόλης του Μεξικού, Ούγκο Βαλντεμάρ, εκφράζει την οργή της για τις φιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις, αλλά και την ανησυχία της για το γεγονός ότι η πολιτειακή Βουλή περνά νόμους για μειονοτικές ομάδες και δεν επιλύει θέματα όπως το έγκλημα και οι ελλείψεις νερού.