Ντόμινο εξελίξεων από τις ρυθμιστικές αλλαγές σε Αυστραλία και Ηνωμένο Βασίλειο

0

Οι αλλαγές που επίκεινται στο ρυθμιστικό πλαίσιο του νομικού επαγγέλματος στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην Αυστραλία ενδέχεται να επηρεάσουν τους δικηγόρους στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως δήλωσε ο καθηγητής Νομικής του πανεπιστημίου της Αριζόνα, Theodore Schneyer σε ομιλία του στο Κέντρο Νομικών Επιστημών του πανεπιστημίου Τζορτζτάουν.
Σύμφωνα με τον Αμερικανό καθηγητή κάποιες από τις αλλαγές στο ρυθμιστικό πλαίσιο αυτών των δύο κρατών ενδέχεται να έρχονται σε σύγκρουση με τους κανόνες που ισχύουν σε διάφορες πολιτείες των ΗΠΑ.
Η ιστοσελίδα Law.com εξηγεί ότι ο καθηγητής Theodore Schneyer αναφέρεται σε αλλαγές, οι οποίες θα επηρεάσουν τις εταιρείες που διατηρούν γραφεία στη Βρετανία και στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Για παράδειγμα, στη Βρετανία επιτρέπεται σε μη νομικούς, όπως λογιστές, σύμβουλοι επιχειρήσεων σε θέματα εμπορικών σημάτων, ευρεσιτεχνίας και copyright, να συμμετέχουν ως συνεργάτες σε δικηγορικές εταιρείες.
«Αυτό είναι ό,τι καλύτερο για τους πελάτες, διότι μπορούν να βρίσκουν όλες τις υπηρεσίες που επιθυμούν με μία στάση σε μία μόνο δικηγορική εταιρεία. Το πρόβλημα ότι η πλειονότητα των αμερικανικών εταιρειών δεν έχει αυτή την επιλογή», δήλωσε ο καθηγητής, Theodore Schneyer.
Στις Ηνωμένες Πολιτείες, διευκρινίζει ο Schneyer, κάθε πολιτεία υιοθετεί εκδοχές των Κανόνων Επαγγελματικής Συμπεριφοράς του Αμερικανικού Δικαστικού Συλλόγου. Ένας εξ αυτών των κανόνων συγκεκριμένα απαγορεύει στις δικηγορικές εταιρείες να συνάπτουν συνεργασίες με άτομα που δε σχετίζονται με το νομικό επάγγελμα. Μία από τις ελάχιστες εξαιρέσεις είναι η πολιτεία της Ουάσινγκτον.
Για τις δικηγορικές εταιρείες με γραφεία σε Ηνωμένο Βασίλειο και ΗΠΑ, προσθέτει ο Schneyer, αυτή η απαγόρευση ενδέχεται να οδηγήσει στην επιβολή πειθαρχικών μέτρων μεμονωμένα σε Αμερικανούς δικηγόρους από τις πολιτειακές ρυθμιστικές αρχές.
«Πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη τις συνέπειες αυτών των αλλαγών», κατέληξε ο καθηγητής Νομικής του πανεπιστημίου της Αριζόνα.

Σχόλια