Ο διακεκριμένος Ισπανός Εισαγγελέας Garzon, νομικός σύμβουλος του Ασάνζ

0

Τον γνωστό Ισπανό Εισαγγελέα ανθρωπίνων δικαιωμάτων Baltasar Garzon, προσέλαβε ο ιδρυτής του Wikileaks, Τζούλιαν Ασάνζ, προκειμένου να αναλάβει την υπεράσπισή του, όσον αφορά την έκδοσή του στη Σουηδία. Ο Ισπανός εισαγγελέας είχε συγκεντρώσει τα βλέμματα του διεθνούς τύπου τον Φεβρουάριο, όταν καθαιρέθηκε από την θέση του, επειδή υπερέβη τις αρμοδιότητές του στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης διαφθοράς.
Ο Garzon έχει ήδη μεταβεί στο Λονδίνο προκειμένου να συναντήσει τον Ασάνζ ο οποίος έχει καταφύγει από τις 19 Ιουνίου στην πρεσβεία του Εκουαδόρ. Ο Ισπανός εισαγγελέας δήλωσε ότι θα συμβουλεύσει τον Ασάνζ βάσει της εμπειρίας του στα ανθρώπινα δικαιώματα και στις υποθέσεις έκδοσης. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Guardian, ο Garzon μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Cadena SER υποστήριξε ότι υπάρχει πολιτική σκοπιμότητα πίσω από την όλη υπόθεση και ότι δεν είναι δίκαιο για ένα μεμονωμένο άτομο να υφίσταται τόσο μεγάλη πίεση από τις κυβερνήσεις.
Η είδηση επιβεβαιώθηκε και από την ιστοσελίδα στήριξης του Ασάνζ http://www.support-julian-assange.com/tag/baltasar-garzon/.
 

Σχόλια