Ο Δήμαρχος Μόσχας απαγορεύει τις «σατανικές» διαδηλώσεις ομοφυλόφιλων

0

Την οργή των ακτιβιστών υπέρ των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων προκάλεσε ο δήμαρχος της Μόσχας, ο οποίος σε διάγγελμά του προς τους δημοσιογράφους, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να επιτρέψει ποτέ «σατανικές» διαδηλώσεις ομοφυλόφιλων στην πόλη.

Υπενθυμίζεται ότι η Μόσχα είχε απαγορεύσει διαδήλωση υπέρ των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων το 2006 με το επιχείρημα ότι θα μπορούσε να οδηγήσει σε βίαια επεισόδια και ταραχές. Εκείνοι που αψήφησαν την απαγόρευση είτε ξυλοκοπήθηκαν από «αντίπαλους» διαδηλωτές, είτε συνελήφθησαν από τις δυνάμεις της αστυνομίας.

«Δεν αφήσαμε την παρέλαση να λάβει χώρα τότε και δεν θα το επιτρέψουμε και στο μέλλον» δήλωσε ο δήμαρχος Γιούρι Λούζκοβ, προσδίδοντας το χαρακτηρισμό «σατανικές» στις εκδηλώσεις των ομοφυλόφιλων.

Οι υπέρμαχοι των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων αναφέρουν ότι η απόφαση του δημάρχου της Μόσχας παραβιάζει θεμελιώδη δικαιώματα, και τονίζουν ότι σκοπεύουν να προσφύγουν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ενώ παράλληλα εμφανίζονται αποφασισμένοι να προχωρήσουν στην παρέλαση του Μαΐου.

Σχόλια