Ο Εισαγγελέας του ΔΠΔ για τον Μλάντιτς

0

Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε ο εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου αναφερόμενος στη στάση του Βελιγραδίου σχετικά με την υπόθεση του Ράτκο Μλάντιτς. “Η Σερβία έχει ακόμα μεγάλη απόσταση να διανύσει προκειμένου να αποδείξει στη διεθνή κοινότητα ότι κάνει, ό,τι μπορεί, για να συλληφθεί ο τέως στρατιωτικός ηγέτης των Σέρβων της Βοσνίας, Ράτκο Μλάντιτς”, τόνισε χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων, ο εισαγγελέας Σερζ Μπραμέτζ.
Ο κ. Μπραμέτζ δήλωσε, επιπλέον, ότι το Βελιγράδι πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες αλλά και να αντιδρά ταχύτερα στις πληροφορίες σχετικά με τις πιθανές θέσεις του καταζητούμενου για εγκλήματα πολέμου.
Η εξέλιξη της υπόθεσης είναι κρίσιμης σημασίας για τη Σερβία, καθώς η άριστη συνεργασία των αρχών της χώρας με το ΔΠΔ για την πρώην Γιουγκοσλαβία τίθεται ως όρος για την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως επισημάνθηκε εκ νέου κατά το συμβούλιο των υπουργών των Εξωτερικών της Ένωσης.
Ο Ράτκο Μλάντις κατηγορείται για την προσωπική συμμετοχή του στον εμφύλιο πόλεμο στην πρώην Γιουγκοσλαβία από το 1992 μέχρι το 1995 ως κύριος υπεύθυνος για τη σφαγή στη Σρεμπρένιτσα, κατά την οποία δολοφονήθηκαν περίπου οκτώ χιλιάδες άμαχοι Μουσουλμάνοι.

Σχόλια