Ο κατάλογος των υποψηφίων για τη νέα σύνθεση της Κομισιόν

0

Μετά την επανεκλογή του Χοσέ Μανουέλ Μπαρόζο στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τον περασμένο Σεπτέμβριο και την ανάδειξη της Κάθριν Άστον (μέχρι πρότινος μέλους της Κομισιόν) ως Ύπατης Εκπροσώπου Εξωτερικής Πολιτικής και Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης την περασμένη εβδομάδα, έρχεται πλέον η ώρα για την κατάρτιση της νέας σύνθεσης της Κομισιόν. Ο κ. Μπαρόζο θα προχωρήσει σύντομα στην ανάθεση των χαρτοφυλακίων, ενώ τον Ιανουάριο θα πραγματοποιηθεί η ακρόαση των νέων μελών της Επιτροπής από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και θα ακολουθήσει σχετική ψηφοφορία στο Ε.Κ.
«Χαίρομαι που έχω λάβει τις υποψηφιότητες από όλα τα κράτη-μέλη. Τώρα είναι δουλειά μου να αναθέσω τα κατάλληλα χαρτοφυλάκια στους κατάλληλους ανθρώπους. Ανυπομονώ να παρουσιάσω μια ισχυρή ομάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο», δήλωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν.
Ο πλήρης κατάλογος των υποψηφίων που έχουν προταθεί από τα κράτη-μέλη έχει ως εξής: Γιοχάνες Χαν (Αυστρία), Κάρελ Ντε Γκουτ (Βέλγιο), Ρουμιάνα Γιέλεβα (Βουλγαρία), Ανδρούλλα Βασιλείου (Κύπρος), Στέφαν Φούλε (Τσεχία), Κόνι Χέντεγκααρντ (Δανία), Σίιμ Κάλλας (Εσθονία), Όλι Ρεν (Φινλανδία), Μισέλ Μπαρνιέ (Γαλλία), Γκίντερ Ετινγκερ (Γερμανία), Μαρία Δαμανάκη (Ελλάδα), Λάζλο Άντορ (Ουγγαρία), Μάιρε Γκεόγκεγκαν Κουίν (Ιρλανδία), Αντόνιο Τατζιάνι (Ιταλία), Άντρις Πίεμπαλγκς (Λετονία), Αλγκίρντας Σέμετα (Λιθουανία), Βίβιαν Ρέντινγκ (Λουξεμβούργο), Τζον Ντάλι (Μάλτα), Νέλι Κρος (Ολλανδία), Γιάνους Λεβαντόφσκι (Πολωνία), Ντάσιαν Σίολος (Ρουμανία), Μάρος Σέφκοβιτς (Σλοβακία), Γιάνεζ Πότοτσνικ (Σλοβενία), Χουακίν Αλμούνια (Ισπανία), Σεσίλια Μάλμστρομ (Σουηδία).

Σχόλια