Ο Λετονός Nils Muižnieks, αναλαμβάνει από σήμερα Επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

0

Ο Λετονός Nils Muižnieks αναλαμβάνει από σήμερα τη θέση του Επιτρόπου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης, παραλαμβάνοντας από τον απερχόμενο Επίτροπο Τόμας Χάμμαρμπεργκ.

Στις πρώτες δηλώσεις του ο νέος Επίτροπος διαβεβαίωσε ότι, θα προσπαθήσει να συμβάλλει στην διατήρηση της αμεροληψίας και της ανεξαρτησίας του Γραφείου του Επιτρόπου, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην προάσπιση των δικαιωμάτων των πλέων ευάλωτων κοινωνικών ομάδων στην Ευρώπη, όπως είναι τα παιδιά, οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας και τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

«Σε μία περίοδο, όπου η οικονομική κρίση υπονομεύει τα ανθρώπινα δικαιώματα, αυτό είναι πολύ σημαντικό», δήλωσε χαρακτηριστικά ο νέος Επίτροπος.

Ο 48χρονος νέος Επίτροπος, έχει εργαστεί στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τις δύο τελευταίες δεκαετίες και έχει αποκτήσει ιδιαίτερη εμπειρία στον τομέα της διεθνούς παρακολούθησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της κατάρτισης και της εκπαίδευσης.

Πριν από τον διορισμό του ως Επιτρόπου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, κατείχε σημαντικές θέσεις, όπως Διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικών και Πολιτικών Ερευνών της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Λετονίας στη Ρίγα, Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατά του Ρατσισμού και της Μισαλλοδοξίας στην Λετονία, αρμόδιος υπουργός για την κοινωνική ένταξη, καταπολέμηση των διακρίσεων, τα δικαιώματα των μειονοτήτων και την ανάπτυξη της κοινωνίας των πολιτών και Διευθυντής του Λετονικού Κέντρου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σχόλια