Ο ΟΗΕ καταδικάζει τη βία κατά ομοφυλοφίλων ενόψει Σότσι

0

Καταδίκη των επιθέσεων εναντίον ομοφυλοφίλων έκανε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ,
Μπαν Κι-Μουν, με αφορμή τις σχετικές αντιπαραθέσεις, στο πλαίσιο της Χειμερινής Ολυμπιάδας του Σότσι.  

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ κάλεσε τις διάφορες πλευρές ανά τον κόσμο να σταματήσουν τις αντεγκλήσεις στη διάρκεια των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Σότσι, οι οποίοι αρχίζουν στις 7 Φεβρουαρίου, ζητώντας τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και υπενθυμίζοντας ότι τα Ηνωμένα Έθνη έχουν δεσμευτεί στην προώθηση «κοινωνιών ισότητας και ανοχής».

Ήδη έχουν ασκηθεί έντονες διαμαρτυρίες απο οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα για την προώθηση της ομοφοβίας από τη Ρωσία, μέσω ενός νόμου τον οποίο υπέγραψε πρόσφατα ο πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν τον περασμένο χρόνο και με τον οποίο ποινικοποιείται η ομοφυλοφιλική προπαγάνδα σε ανήλικους.

Ο Μπαν Κι-Μουν σημείωσε ότι πολλοί επαγγελματίες αθλητές, ομοφυλόφιλοι και αμφιφυλόφιλοι, καταφέρονται εναντίον της προκατάληψης τονίζοντας την ανάγκη αντίθεσης όλων στις συλλήψεις, τις φυλακίσεις και τη μεροληπτική συμπεριφορά που αντιμετωπίζουν. Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ υπενθύμισε ότι στην Παράγραφο 6 του Ολυμπιακού Καταστατικού Χάρτη, αναφέρεται η  αντίθεση της ΔΟΕ σε οποιαδήποτε μορφή διάκρισης.