ΟΗΕ: Ανησυχία για την άνοδο της ακροδεξιάς στις ευρωεκλογές

0

Την ανησυχία της για την άνοδο της άκρας δεξιάς στις πρόσφατες Ευρωεκλογές, καταδικάζοντας την «ρητορική της υποκίνησης στο μίσος», εξέφρασε η Ύπατη Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Νάβι Πιλάι.

Συγκεκριμένα, κατά την παρουσίαση έκθεσής της ενώπιον του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δήλωσε: «Υπάρχει ένας δρόμος που οδηγεί σε παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και η ρητορική της υποκίνησης του μίσους, ιδιαίτερα αυτή των πολιτικών ηγετών, βρίσκεται σε αυτήν την κατεύθυνση. Το νέο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα περιλαμβάνει τον ηγέτη ενός γερμανικού κόμματος, ο οποίος λέει ότι “η Ευρώπη είναι η ήπειρος των λευκών και θα πρέπει να παραμείνει”, πρόσθεσε αναφερόμενη στις δηλώσεις που έκανε ο υποψήφιος του ακροδεξιού Εθνικού Δημοκρατικού Κόμματος (NPD) της Γερμανίας και πρώτος εκλεγμένος νεοναζιστής που εισέρχεται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Ούντο Φόιχτ.

Σημειώνεται ότι στις Ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου η άκρα δεξιά σημείωσε μεγάλη άνοδο, η οποία φαίνεταικυρίως από τον θρίαμβο του Εθνικού Μετώπου στην Γαλλία, καθώς το FN αναδείχθηκε σε πρώτο κόμμα της χώρας.

Τέλος, η Νάβι Πιλάι, καταδίκασε τις «βίαιες επιθέσεις που γίνονται βάσει της θρησκείας ή της εθνικότητας», αναφερόμενη στην επίθεση στο Εβραϊκό Μουσείο των Βρυξελλών στις 24 Μαΐου, υπογραμμίζοντας ότι οι επιθέσεις αυτού του είδους «συνδέονται με αυτό το κλίμα εξτρεμισμού» στην Ευρώπη και εξέφρασε την ελπίδα οι εκπαιδευτικές εκστρατείες για τα ανθρώπινα δικαιώματα να «επιτρέψουν να αγωνιστούμε κατά αυτής της ανησυχητικής τάσης».
 

Σχόλια