ΟΗΕ: Έρευνα καταγγελιών για τη χρήση χημικών όπλων στη Συρία

0

Επείγουσα έκκληση για κατάπαυση του πυρός στα συριακά εδάφη και αίτημα πλήρους έρευνας των καταγγελιών για χρήση χημικών όπλων πραγματοποίησε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, χαιρετίζοντας την τοποθέτηση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Κι -Μουν, σχετικά με την άμεση διερεύνηση της υπόθεσης.

Υπενθυμίζεται, ότι συνολικά 35 χώρες –μεταξύ των οποίων ΗΠΑ, Γαλλία και Μ.Βρετανία- ζήτησαν την έρευνα των σχετικών καταγγελιών το συντομότερο δυνατόν, από τον επικεφαλής ερευνητή του ΟΗΕ Άκε Σέλστρομ, του οποίου η ομάδα είναι αυτή τη στιγμή στη Συρία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Οργανισμού, «Ο καθηγητής Σέλστρομ βρίσκεται σε συζητήσεις με τη συριακή κυβέρνηση για όλα τα θέματα που σχετίζονται με την υποτιθέμενη χρήση χημικών».

«Πρέπει να διευκρινιστεί τι συνέβη και να εξεταστεί η κατάσταση», δήλωσε η πρέσβης της Αργεντινής στα Ηνωμένα Έθνη, Μαρία Περτσεβάλ, μετά από μια έκτακτη και κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας, συμπλήρώνοντας ότι, «Τα μέλη του Συμβουλίου, χαιρετίζουν την αποφασιστικότητα του Γενικού Γραμματέα Μπαν Κι-μουν να προχωρήσει σε ενδελεχή και αμερόληπτη έρευνα».

Σχόλια