Οι δικηγόροι του Γκουτιέρες κατηγορούν τις αρχές ότι παραβιάζουν τα δικαιώματά του

0

Οι δικηγόροι του πρώην προέδρου του Ισημερινού Λούσιο Γκουτιέρες, ο οποίος βρίσκεται σήμερα φυλακισμένος στο Κίτο, κατηγόρησαν τις αρχές ότι παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα του πελάτη τους, αποστερώντας του αναγκαίες ιατρικές φροντίδες και περιορίζοντας τις επισκέψεις της συζύγου του.

Ο Γκουτιέρες έχει φυλακισθεί εδώ και πάνω από δύο μήνες διότι αρνείται να αναγνωρίσει τον πρόεδρο Αλφρέδο Παλάσιο ως διάδοχό του και αναμένει την δίκη του, την οποία χαρακτηρίζει πολιτική.

Ο Χόρχε Ακόστα, ένας από τους δικηγόρους του, είπε ότι «»αποτελεί παραβίαση των δικαιωμάτων του ότι πέρασε 45 ημέρες άρρωστος και δεν επιτράπηκε σε γιατρό να τον δει»», καθώς και το ότι «»περιορίζονται ακόμα και οι συζυγικές επισκέψεις»».

Οι δικηγόροι του πρώην προέδρου πρόσθεσαν ότι το κελί του πελάτη τους είναι πολύ μικρό και δεν του παρέχεται αρκετή διακριτικότητα όταν δέχεται επισκέψεις από τη σύζυγό του.

Ο Γκουτιέρες, ο οποίος αποπέμφθηκε από το Κογκρέσο επειδή θεωρήθηκε ότι επιχειρούσε να ελέγξει το Ανώτατο Δικαστήριο, αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης έως και οκτώ ετών εάν καταδικασθεί.

Σχόλια