Οι ένορκοι θα αποφασίσουν για την εις θάνατο καταδίκη του Ζακαρία Μουσαουί

0

Στην τελική αγόρευσή του, ενώπιον του δικαστηρίου, ο εισαγγελέας ζήτησε από τους ενόρκους να καταδικάσουν τον Ζακαρίας Μουσαουί σε θάνατο. Αντίθετα, η υπεράσπιση ζήτησε να μην μετατραπεί με τον τρόπο αυτό σε μάρτυρα.

Ο εισαγγελέας υπογράμμισε πως ο κατηγορούμενος δεν έχει θέση πλέον στη Γη, εξαιτίας του ρόλου του στα τρομοκρατικά χτυπήματα της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.

Ο εισαγγελέας Ντέιβιντ Ράσκιν υπενθύμισε στους ενόρκους, ότι οι ενέργειες του κατηγορούμενου είχαν στόχο να σκοτώσουν χιλιάδες ανθρώπους. Ο ίδιος ο Μουσαουί κατέθεσε ότι θα λάμβανε μέρος στις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου αν δεν είχε συλληφθεί λίγο νωρίτερα.

Αντίθετα, οι συνήγοροι υπεράσπισης του Μουσαουί υποστήριξαν ότι καταδικάζοντάς τον σε θάνατο θα τον μετατρέψουν σε μάρτυρα. Χρειάζεται θάρρος να καταδικάσετε τον Ζακαρίας Μουσαουί σε ισόβια κάθειρξη, είπε απευθυνόμενος στους ενόρκους.

Οι 12 ένορκοι, που πρέπει να αποφασίσουν αν υπάρχουν ή όχι ελαφρυντικά για τον Μουσάουι και αν θα εκτελεστεί με θανατηφόρα ένεση, πρέπει να καταλήξουν σε ομόφωνη απόφαση για να καταδικασθεί σε θάνατο.

Σχόλια