Οι φοιτητές Νομικής πρέπει να μάθουν να διαβάζουν σαν Δικηγόροι

0

 

Αν και η πλειοψηφία των φοιτητών Νομικής θεωρεί ότι πρέπει σκέφτονται ως Δικηγόροι, σύμφωνα με Αμερικανίδα ερευνήτρια, είναι επίσης σημαντικό να μάθουν και να διαβάζουν ως Δικηγόροι.

Η Dorothy Evensen, ερευνήτρια στο Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια, μελετώντας τον τρόπο ανάγνωσης των φοιτητών νομικής, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι φοιτητές με τις καλύτερες ακαδημαϊκές επιδόσεις ακολουθούν συγκεκριμένες στρατηγικές ανάγνωσης κειμένων, οι οποίες περιλαμβάνουν στοχοθεσία, ερωτήσεις στον εαυτό τους και σύνδεση με το βαθύτερο νόημα του αναγνώσματος. Από την άλλη πλευρά, οι φοιτητές με χαμηλούς βαθμούς χρησιμοποιούν στρατηγικές όπως επανάληψη της ανάγνωσης και παράφραση του κειμένου , στην προσπάθεια τους να το κατανοήσουν.

Η D. Evensen συνεργάστηκε με τρεις ακόμα ερευνητές για τη δημιουργία ενός τεστ, με το οποίο μετρώνται οι δεξιότητες ανάγνωσης και κατανόησης των φοιτητών Νομικής, το οποίο θα εξηγηθεί αναλυτικά σε βιβλίο απευθυνόμενο σε καθηγητές Νομικής.
 
«Θεωρούμε ότι όλοι οι καθηγητές Νομικής είναι επιφορτισμένοι με τη διευκόλυνση της ανάπτυξης των απαραίτητων δεξιοτήτων ανάγνωσης κειμένων των φοιτητών τους», δήλωσε η D.Evensen.