Οι ΗΠΑ επιχειρούν να εμποδίσουν μήνυση για την επιστροφή της σορού του τελευταίου αρχηγού των Απάτσι

0

Αξιωματούχοι του υπουργείου Δικαιοσύνης των Ηνωμένων Πολιτειών επιχειρούν να εμποδίσουν κάθε νομική προσπάθεια των απογόνων του τελευταίου αρχηγού των Απάτσι, Τζερόνιμο για την επιστροφή της σορού του ώστε να ταφεί εκ νέου όπως αρμόζει στα μέλη της φυλής του.

Οι συγγενείς του θρυλικού Τζερόνιμο, ο οποίος είχε κρατηθεί ως αιχμάλωτος πολέμου για 20 χρόνια, υποστηρίζουν ότι το κρανίο και ορισμένα οστά του πολεμιστή εκλάπησαν πριν από 100 χρόνια από τα μέλη μιας μυστικής αδελφότητας που συνδέεται με το πανεπιστήμιο του Γέιλ.

Οι συγγενείς ζητούν να ταφεί εκ νέου ο πολεμιστής κοντά στη γενέτειρά του στο Νέο Μεξικό. Ο Τζερόνιμο απεβίωσε το 1909.

Η μυστική αδελφότητα, γνωστή ως Skull and Bones, φέρεται ότι έκλεψε τη σορό του Τζερόνιμο από το τάφο του στην Οκλαχόμα το 1918.

Αξιωματούχοι του υπουργείου Δικαιοσύνης ζήτησαν από τον ομοσπονδιακό δικαστή που χειρίζεται την υπόθεση να απορρίψει την μήνυση.

Σύμφωνα με παλαιότερες αποκαλύψεις, ο τυμβωρύχος ήταν ο Πρέσκοτ Μπους, παππούς του πρώην προέδρου Μπους, ενώ το κρανίο του Τζερόνιμο πρωταγωνίστησε σε θανατολάγνες τελετουργίες, στις οποίες συμμετείχαν τέσσερις γενιές Μπους και άλλες προσωπικότητες των ΗΠΑ ως μέλη της Skull and Bones.