Οι σουνίτες καταψήφισαν το Σύνταγμα

0

Στη Σαλαχεντίν, γενέτειρα επαρχία του Σαντάμ Χουσεΐν, το σχέδιο του νέου συντάγματος απορρίφθηκε με μεγάλο ποσοστό όπως ανακοινώθηκε από την εκλογική επιτροπή στην πρωτεύουσα της επαρχίας την πόλη Τικρίτ.

Η συμμετοχή στο δημοψήφισμα κυμάνθηκε στο 60% κατά μέσο όρο. Σύμφωνα με την εκλογική επιτροπή, κατά του σχεδίου του συντάγματος ψήφισε το 78,5%, δηλαδή ποσοστό μεγαλύτερο των δύο τρίτων των καταγεγραμμένων ψηφοφόρων, καθώς η καταμέτρηση των ψήφων έχει σχεδόν ολοκληρωθεί.

Στη Σαμάρα της ίδιας επαρχίας υπέρ ψήφισε το 3% και κατά το 95%,σύμφωνα με δήλωση εκλογικού αξιωματούχου προς το Γαλλικό Πρακτορείο, ενώ στη πόλη Φαλούτζα στην επαρχία Ανμπάρ, όπου η συμμετοχή έφθασε το 90%, το 99% ψήφισε κατά του σχεδίου συντάγματος.

Το μεγάλο ποσοστό του «Οχι» στην επαρχία Σαλαχεντίν είχε προβλεφθεί από τους παρατηρητές εν όψει του δημοψηφίσματος όπως είχε προβλεφθεί και η απόρριψή του από τα δύο τρίτα στην επαρχία Ανμπάρ του Δυτικού Ιράκ, όπου όπως και στην πρώτη επαρχία η πλειοψηφία των κατοίκων είναι σουνίτες.

Τα προσωρινά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν μέσα σε τρεις ημέρες.

Σχόλια