Οι συνήγοροι του Μιλόσεβιτς ζητούν την απαλλαγή τους

0

Να απαλλαγούν από τα καθήκοντά τους ζήτησαν από τις αρχές του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης οι δυο συνήγοροι υπεράσπισης του πρώην πρόεδρου της Γιουγκοσλαβίας. Οι Στίβεν Κέι και Τζίλιαν Χίγκινς είχαν διοριστεί, παρά τις αντιδράσεις του Μιλόσεβιτς, από το Διεθνές Δικαστήριο θεωρώντας ότι η κατάσταση της υγείας του πρώην προέδρου δεν του επιτρέπει να αναλάβει ο ίδιος την υπεράσπισή του.

Οι δυο δικηγόροι είχαν διοριστεί στις 2 Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους ως συνήγοροι υπεράσπισης του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς. Ενώπιον του Δικαστηρίου δήλωσαν ότι δεν μπορούν να ασκήσουν σωστά τα καθήκοντά τους, καθώς ο Μιλόσεβιτς αρνείται να συνεργαστεί μαζί τους, με αποτέλεσμα να μην είναι εφικτή η ορθή υπεράσπισή του. Χαρακτηριστικό είναι ότι πολλοί μάρτυρες υπεράσπισης έχουν αρνηθεί να καταθέσουν από τη στιγμή που ο πρώην πρόεδρος δεν μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του.

Πάντως, μέχρι να αποφασίσει το Δικαστήριο επί της αίτησης απαλλαγής, οι δύο συνήγοροι θα συνεχίσουν να εκτελούν κανονικά τα καθήκοντά τους.

Σχόλια