Οκταετή κάθειρξη προτείνει ο εισαγγελέας για τον Ινδονήσιο κληρικό Μπαγιασίρ

0

Την επιβολή κάθειρξης οκτώ ετών στον Ινδονήσιο κληρικό Αμπού Μπακάρ Μπαγιασίρ, ο οποίος δικάζεται ως υποκινητής των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Μπαλί, πρότεινε ο εισαγγελέας. Συγκεκριμένα, ο Μπαγιασίρ κατηγορείται ότι ηγείται της εξτρεμιστικής οργάνωσης Τζεμάα Ισλαμίγια, που θεωρείται ότι διατηρεί συνδέσμους με την Αλ Κάιντα, και ότι οργάνωσε τις βομβιστικές επιθέσεις σε νυχτερινό κέντρο του Μπαλί το 2002, όπου σκοτώθηκαν 202 άνθρωποι, και στο ξενοδοχείο Μάριο της Τζακάρτας το 2003, με 12 νεκρούς.

Ο κληρικός αρνείται τις παραπάνω κατηγορίες, ο εισαγγελέας όμως υποστήριξε ότι έχει αποδειχθεί ενώπιον του δικαστηρίου ότι ο κατηγορούμενος προκάλεσε τις επιθέσεις στο Μπαλί. Παράλληλα, τόνισε ότι μπορεί να μην ήταν ο ίδιος ο Μπαγιασίρ παρών στην περιοχή την ώρα των εκρήξεων, ωστόσο γνώριζε τα σχέδια των τρομοκρατών και δεν έκανε τίποτα για τους σταματήσει.

Σύμφωνα με την ινδονησιακή νομοθεσία, οι δικαστές δεν υποχρεούνται να ακολουθήσουν την πρόταση του εισαγγελέα, όσον αφορά την επιβολή της ποινής.

Σχόλια