Οκτώ χρόνια καταναγκαστικής εργασίας στους έξι Γάλλους της «Κιβωτού της Ζωής»

0

Ποινή οκταετούς φυλάκισης με καταναγκαστικά έργα επέβαλε το δικαστήριο του Τσαντ στους έξι Γάλλους που εργάζονταν σε υπηρεσία αρωγής, επειδή προσπάθησαν να απαγάγουν περισσότερα από 100 παιδιά με σκοπό να τα δώσουν για παράνομη υιοθεσία.
Τα έξι μέλη της γαλλικής ανθρωπιστικής οργάνωσης «Κιβωτός της Ζωής» συνελήφθησαν τον περασμένο Οκτώβριο.
Ο πρόεδρος Νγκαρχόντο Ντζιντέ ανακοίνωσε πως το δικαστήριο έκρινε ενόχους τους έξι Γάλλους γι’ «απόπειρα απαγωγής ανηλίκων, που στόχο είχε να θέσει σε κίνδυνο την κοινωνική τους κατάσταση» και για «αθέτηση χρηματικής υπόσχεσης» για την προσπάθειά τους να μεταφέρουν 103 παιδιά από το Τσαντ στη Γαλλία στις 25 Οκτωβρίου.
Ένοχοι κρίθηκαν επίσης κι ο Σουλεϊμάν Ιμπραχήμ Αντάμ, πρόσφυγας από το Σουδάν κι ο Μαχάματ Νταγκότ, επικεφαλής προαστίου της πόλης Τινέ, στα σύνορα με το Σουδάν, οι οποίοι μεσίτευσαν στην υπόθεση απαγωγής.
Οι άλλοι δύο υπήκοοι Τσαντ, δήμαρχος και γραμματέας της δημαρχίας της Τινέ, κρίθηκαν αθώοι. Ο Ερίκ Μπρετό, πρόεδρος της Κιβωτού της Ζωής, κι ο Αντάμ κρίθηκαν επίσης ένοχοι για «πλαστογραφία κρατικών εγγράφων».
Το Παρίσι ανακοίνωσε πως «θα ζητήσει από τις αρχές του Τσαντ να μεταφερθούν στη Γαλλία» οι έξι Γάλλοι, μέλη της οργάνωσης Κιβωτός της Ζωής, που καταδικάσθηκαν σε 8ετή φυλάκιση γι’ απόπειρα απαγωγής παιδιών. «Η Γαλλία, αφού έλαβε τη σύμφωνη γνώμη των μελών της Κιβωτού της Ζωής κι εξέτασε τις λεπτομέρειες για την εφαρμογή της συμφωνίας δικαστικής συνδρομής μεταξύ Γαλλίας και Τσαντ, ιδίως το άρθρο 29 αυτής, θα ζητήσει από τις αρχές του Τσαντ να μεταφερθούν οι καταδικασθέντες στη Γαλλία», δήλωσε η εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ Πασκάλ Αντρεανί.

Σχόλια