Ολική απαγόρευση των διαδηλώσεων στο Μπαχρέιν

0

Σύμφωνα με τον Υπουργό Εσωτερικών της χώρας, η Κυβέρνηση προέβη στη συγκεκριμένη κίνηση λόγω των πολλαπλών κρουσμάτων βίας που έχουν παρατηρηθεί κατά τις τελευταίες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.

Τα τελευταία χρόνια στο Μπαχρέιν διοργανώνονται συνεχώς διαδηλώσεις κατά του σουνιτικού καθεστώτος, δεδομένου ότι οι Σιίτες, οι οποίοι αποτελούν το 70% του πληθυσμού της χώρας, αποκλείονται συστηματικά από την άσκηση εξουσίας.

Τον τελευταίο καιρό, μάλιστα, η αστυνομία έχει προβεί σε πλήθος συλλήψεων κατά διαδηλωτών αλλά και ακτιβιστών που προβαίνουν σε αντικυβερνητικές δημοσιεύσεις μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Πολλοί θιασώτες των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τόσο εντός όσο και εκτός της χώρας, κάνουν λόγο για παραβίαση του δικαιώματος στην ελεύθερη έκφραση και καλούν την Κυβέρνηση να άρει άμεσα το παραπάνω μέτρο. Ωστόσο, σύμφωνα με κυβερνητικό εκπρόσωπο, το μέτρο έχει προσωρινό χαρακτήρα και στοχεύει στον περιορισμό των παραβατικών συμπεριφορών, που έχουν λάβει μεγάλες διαστάσεις λόγω των συνεχών διαδηλώσεων.