Ομάδα εργασίας της ΕΕ για τη συνεργασία Κροατίας-Χάγης

0

Στη συγκρότηση μιας ομάδας εργασίας, αντικείμενο της οποίας θα είναι να διαπιστώσει το βαθμό συνεργασίας της Κροατίας με το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης για την πρώην Γιουγκοσλαβία, θα προχωρήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Σύμφωνα με δηλώσεις του πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου και προεδρεύοντα της ΕΕ, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, στην ομάδα αυτή θα λάβουν μέρος εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Συμβουλίου Υπουργών της Ένωσης, της νυν και της μέλλουσας Προεδρίας, δηλαδή του Λουξεμβούργου και της Βρετανίας αντίστοιχα, καθώς και της Αυστρίας που θα αναλάβει την Προεδρία της Ε.Ε. το πρώτο εξάμηνο του 2006.

Η ομάδα εργασίας της ΕΕ θα έχει διαβουλεύσεις με τις κροατικές αρχές και εκπροσώπους του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης και στη συνέχεια θα πρέπει να συντάξει και να καταθέσει στο Συμβούλιο Υπουργών της Ε.Ε. μια έκθεση, στην οποία θα αποτιμά τη συνεργασία των κροατικών αρχών με το Διεθνές Δικαστήριο.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες μέρες η ΕΕ αποφάσισε την αναβολή της έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Κροατίας, οι οποίες είχαν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν στις 17 Μαρτίου.

Σχόλια