Ομολόγησε την ενοχή του για ζημιογόνες συναλλαγές πρώην χρηματιστής της Goldman Sachs

0

Ο 34χρονος Matthew Taylor παραδέχθηκε χθες την ενοχή του, ενώπιον ομοσπονδιακού δικαστηρίου στο Μανχάταν των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο Taylor εργαζόταν στην Goldman Sachs από το 2005 μέχρι το 2007 που απολύθηκε και ήταν υπεύθυνος για συναλλαγές παραγώγων. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο πρώην χρηματιστής στα τέλη του 2007 παρέβη τις εσωτερικές οδηγίες για λιγότερο ριψοκίνδυνες συναλλαγές και επένδυσε σε συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης (futures) της Standard & Poor, ζημιώνοντας εν τέλει την Goldman Sachs. Για να συγκαλύψει την ενέργειά του αυτή ο Taylor καταχώρισε αναληθείς πληροφορίες στα συστήματα συναλλαγών της Goldman Sachs και είπε ψέματα στους προϊσταμένους που τον ρωτούσαν για τις αναντιστοιχίες των καταχωρισμένων στοιχείων.

Ομολογώντας την ενοχή του ο πρώην χρηματιστής της Goldman Sachs δήλωσε πως γνώριζε ότι οι πράξεις του είναι παράνομες, αλλά προχώρησε σε αυτές με την προσδοκία να διευρύνει την φήμη του και να κερδίσει μπόνους. Οι Eισαγγελείς θα επιδιώξουν ποινή φυλάκισης τριών ετών και πρόστιμο μεταξύ 7.500 και 75.000 δολαρίων.

Σχόλια