Ουγγαρία: Πρόταση νέων συνταγματικών τροποποιήσεων

0

Την πρόθεση της ουγγρικής κυβέρνησης να προχωρήσει σε περαιτέρω συνταγματικές τροποποιήσεις, ανακοίνωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης της Ουγγαρίας, στα πλαίσια κατευνασμού των αντιδράσεων που προκάλεσαν οι τροποποιήσεις του 2012.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, οι τροποποιήσεις θα περιλαμβάνουν νέες ρυθμίσεις σχετικά με την αναγνώριση θρησκευτικών ομάδων καθώς και με το πολυσυζητημένο θέμα της διαφήμισης των πολιτικών κομμάτων. Ειδικότερα, τροποποιείται η πρόσφατη απαγόρευση της πολιτικής διαφήμισης και βάσει των νέων κανόνων, θα επιτρέπεται –υπό προϋποθέσεις- η επί ίσοις όροις προεκλογική διαφήμιση των παρατάξεων στην τηλεόραση και στο ραδιόφωνο, χωρίς όμως δικαίωμα των τηλεοπτικών καναλιών να επιβάλουν οποιαδήποτε χρέωση ή να αξιώσουν οποιουδήποτε είδους αποζημίωση.

Όσον αφορά στην αναγνώριση θρησκευτικών ομάδων, η Βουλή θα διατηρήσει το προνόμιο ν’ αναγνωρίζει επίσημες Εκκλησίες, ωστόσο παραχωρείται το δικαίωμα σε όλες τις θρησκευτικές κοινότητες να λειτουργούν και ν’ αναπτύσσουν δομές και δραστηριότητες.

Σχόλια