Όχι στις ολονυκτίες για την επιστροφή της εκκλησιαστικής περιουσίας

0

Οι κομμουνιστικές αρχές του Ανόι απειλούν να προσφύγουν στη δικαιοσύνη εις βάρος του αρχιεπισκόπου της πόλης εάν δε σταματήσει άμεσα τις παράνομες ολονυκτίες, στις οποίες οι πιστοί προσεύχονται για την επιστροφή της εκκλησιαστικής περιουσίας.

Η κυβερνητική εκστρατεία κατά του αρχιεπισκόπου Νγκο Κουάνγκ Κιέτ κλιμακώθηκε το Σαββατοκύριακο με την κρατική τηλεόραση να θέτει υπό αμφισβήτηση τον πατριωτισμό του κληρικού.

Οι υπό κρατικό έλεγχο εφημερίδες έδωσαν στη δημοσιότητα επιστολή του δημάρχου του Ανόι, όπου ο αρχιεπίσκοπος κατηγορείται για υποκίνηση ταραχών και αποσταθεροποίηση της δημόσιας τάξης.

“Σταμάτα τις παράνομες ενέργειες αμέσως διαφορετικά θα σε αναλάβει η δικαιοσύνη. Έχεις ευθύνη να πείσεις τους ιερείς και τους πιστούς να συμμορφωθούν με το νόμο”, αναφέρει μεταξύ άλλων η επιστολή του δημάρχου του Ανόι.

Οι προσευχές και οι ολονυκτίες στο Βιετνάμ επιτρέπονται μόνο εντός των ναών.

Οι διαφορές για τα εδάφη της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας στο Βιετνάμ προέκυψαν μετά την άνοδο των κομμουνιστών στην ηγεσία το 1954. Το κράτος δέσμευσε πολλές περιουσίες ιδιωτών και της εκκλησίας για να τις αναδιανείμει σε όσους αγωνίστηκαν για την κομμουνιστική επανάσταση.

Σχόλια