Παγκόσμια έκκληση για αποτροπή της αγοραπωλησίας όπλων

0

Έκκληση στις κυβερνήσεις όλων των κρατών να καταλήξουν επιτέλους σε μια αυστηρή Συνθήκη, ώστε να σταματήσουν οι αγοραπωλησίες όπλων που τροφοδοτούν βία και συρράξεις σε παγκόσμιο επίπεδο, απηύθυναν τρεις από τις σημαντικότερες προσωπικότητες της εκστρατείας της Διεθνούς Αμνηστίας για τον Έλεγχο του Διεθνούς Εμπορίου Όπλων.

Συγκεκριμένα η πρόεδρος της Λιβερίας Έλεν Τζόνσον – Σίρλιφ, η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός Έλεν Μίρερ και η πρώην πρόεδρος της Ιρλανδίας Μαίρη Ρόμπινσον, ένωσαν τη φωνή τους με 20 διακεκριμένους δημοσιογράφους, μεταξύ των οποίων η Κριστιάν Αμανπούρ, ο Τζον Λι Άντερσον, ο Σεμπάστιαν Γιούνγκερ, ο Τσαρλς Γουίλερ και ο Πολ Μορέιρα.

Παράλληλα, ακτιβιστές σε ολόκληρο τον κόσμο διοργανώνουν δρώμενα για να υποστηρίξουν τον ίδιο σκοπό.

Σε περισσότερες από 60 χώρες μάλιστα, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, ο κόσμος θα λάβει μέρος σε «Λαϊκή Διαβούλευση» που θα πραγματοποιηθεί το επόμενο τρίμηνο.

Η πρωτοβουλία διοργανώνεται από την εκστρατεία της παγκόσμιας ανθρωπιστικής οργάνωσης, που γίνεται ταυτόχρονα με την επίσημη διαδικασία συλλογής των προτάσεων των κυβερνήσεων από το γενικό γραμματέα του ΟΗΕ για το σχέδιο της Συνθήκης.

Τα αποτελέσματα της Διαβούλευσης θα παρουσιαστούν στα Ηνωμένα Έθνη τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Σχόλια