Παγκόσμια πρωτιά στον αριθμό των γυναικών Δικηγόρων

0

 

Ο Δικηγορικός Σύλλογος της Ιρλανδίας (www.lawsociety.ie) ανακοίνωσε ότι οι γυναίκες Δικηγόροι της χώρας ξεπέρασαν σε αριθμό τους άνδρες συναδέλφους τους, υπογραμμίζοντας ότι το γεγονός αυτό αποτελεί πρωτιά, όσον αφορά τα νομικά επαγγέλματα, σε όλο τον κόσμο.

Ο Ken Murphy, γενικός διευθυντής του Συλλόγου, δήλωσε: “Στο τέλος του 2014, υπήρχαν ακριβώς 4.623 γυναίκες δικηγόροι και ακριβώς 4.609 άνδρες δικηγόροι που ασκούσαν το επάγγελμα”. Σημείωσε δε ότι η πρώτη γυναίκα δικηγόρος έγινε μέλος του συλλόγου το 1923.

Η Teri Kelly, διευθύντρια του γραφείου εκπροσώπησης και υπηρεσιών προς τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Ιρλανδίας, δήλωσε στην εφημερίδα του Συλλόγου: “Απ’ όσο γνωρίζουμε, είναι η πρώτη φορά που οι γυναίκες αποτελούν πλειοψηφία, σε οποιοδήποτε νομικό επάγγελμα οπουδήποτε στον κόσμο, και πρόσθεσε:”Οι γυναίκες τώρα έχουν την πρωτοκαθεδρία στους διορισμούς στις υψηλότερες θέσεις της πολιτείας. Πέρσι διορίστηκε η πρώτη γυναίκα αρχηγός της ιρλανδικής αστυνομίας, η Nóirín O’Sullivan, και η τρίτη γυναίκα Υπουργός Δικαιοσύνης, Frances Fitzgerald. Αυτοί οι διορισμοί έρχονται να προστεθούν στην πρώτη γυναίκα πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου, την Susan Denham, στην πρώτη γυναίκα πρόεδρο των Εισαγγελέων, Claire Loftus, στην πρώτη γυναίκα πρόεδρο των Δικαστικών αντιπροσώπων του κράτους, Eileen Creedon, και στην πρώτη γυναίκα ανώτατη Νομικό Σύμβουλο του κράτους, Máire Whelan”.

Αντίστοιχα, ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αγγλίας και της Ουαλίας ανακοίνωσε ότι ο μέσος όρος ετήσιας αύξησης των ποσοστών των δικηγόρων που εξασκούν το επάγγελμα και κατέχουν την άδεια επαγγέλματος τα τελευταία πέντε έτη κυμαίνεται στο 4.1% για τις γυναίκες και στο 1.3% για τους άνδρες. Διατηρουμένων αυτών των μεγεθών, ο αριθμός των γυναικών Δικηγόρων κατόχων της άδειας επαγγέλματος αναμένεται να υπερβεί τον αντίστοιχο των ανδρών μέχρι το έτος 2017.

 

Σχόλια