Πακέτο οικονομικής στήριξης της ΕΕ σε Λιβύη

0

Τα προγράμματα που έλαβαν την έγκριση της Επιτροπής θα υλοποιηθούν τον ερχόμενο χρόνο και θα αφορούν στους τομείς της εκπαίδευσης, της υγείας και της ενίσχυσης της δημοκρατίας. Συγκεκριμένα, θα ληφθεί μέριμνα για την ένταξη των νέων ανέργων στην αγορά εργασίας, για την βελτίωση του συστήματος υγείας, καθώς και για την ενίσχυση της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση ζητημάτων που αφορούν την ασφάλεια και ζητήματα συμφιλίωσης.

«Η σταθεροποίηση της Λιβύης είναι κλειδί για να γίνει η δημοκρατική μετάβαση σύμφωνα με τις προσδοκίες του λαού της Λιβύης. Με αυτά τα τρία προγράμματα η Ευρωπαϊκή Ένωση συνεισφέρει τις πολλές εμπειρίες και την τεχνογνωσία για να βοηθηθεί η νέα Λιβύη να βρει τις δικές της λύσεις στις πιο πιεστικές της προκλήσεις», σχολίασε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Stefan Fule.

Από την έναρξη της κρίσης στη Λιβύη η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει συνεισφέρει περισσότερα από 156 εκατομμύρια ευρώ σε “πακέτα” ανθρωπιστικής βοήθειας. Αυτή την στιγμή υλοποιούνται περίπου 17 προγράμματα διμερούς συνεργασίας, που κατευθύνονται στην δημόσια διοίκηση, την εκπαίδευση, την μετανάστευση, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ενημέρωση.

Σχόλια