Πακιστάν: Μποϊκοτάζ στα δικαστήρια ως διαμαρτυρία για τη δολοφονία γνωστού δικηγόρου

0

Το κάλεσμα για μποϋκοτάζ είχε απευθύνει η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας. Η διαμαρτυρία των δικηγόρων δεν αντικατοπτρίζει την αγανάκτηση μόνο για τη δολοφονία του Nasrullah Warraich, αλλά και για τη γενική αίσθηση ανομίας που επικρατεί στο Πακιστάν. Πολλά περιστατικά με δολοφονίες ή απαγωγές δικηγόρων και γιατρών έχουν σημειωθεί το τελευταίο διάστημα χωρίς να τιμωρηθούν οι ένοχοι. «Δεν υπάρχει στοιχειώδης ασφάλεια για τον κοινό πολίτη. Άνθρωποι δολοφονούνται και πέφτουν θύματα ληστείας ή απαγωγής χωρίς κανείς να το καταλάβει», σχολίασε χαρακτηριστικά ο γενικός γραμματέας του δικηγορικού συλλόγου της Πεσαβάρ, Aminur Rehman Yousafzai.

Στην πόλη αυτή μόλις το Σάββατο άγνωστοι πυροβόλησαν νεαρό δικηγόρο. Οι δικηγόροι που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις φορούσαν μαύρα περιβραχιόνια, ενώ στους δικηγορικούς συλλόγους κυμάτιζαν μαύρες σημαίες. Παράλληλα, απηύθυναν σχετικό κάλεσμα στις πακιστανικές αρχές, να βρουν τους υπεύθυνους για τις δολοφονίες και να τους φέρουν ενώπιον της δικαιοσύνης.

Ο δολοφονηθείς Warraich ήταν πρώην Πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Λαχόρης και αξιοσέβαστο στέλεχος της δικηγορικής κοινότητας. Το κίνητρο της δολοφονίας του παραμένει άγνωστο, ενώ οι αρχές δεν έχουν κάνει αξιόλογη πρόοδο στην έρευνα ταυτοποίησης των δραστών. Ο Warraich δολοφονήθηκε έξω από την πόρτα του σπιτιού του από δύο άνδρες, οι οποίοι τον επισκέφτηκαν προφασιζόμενοι ότι είχαν μαζί τους κάτι έγγραφα που χρειαζόντουσαν υπογραφή.

Σχόλια