Πάνω από 2.500 δικαστικούς αντικατέστησε η τουρκική κυβέρνηση

0

Περισσότερους από 2.500 δικαστές αντικατέστησε η κυβέρνηση του Ρεντζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με μια νέα, μαζική εκκαθάριση στον απόηχο του σκανδάλου διαφθοράς που έπληξε τη χώρα κατά τους προηγούμενους μήνες.

Η σχετική ανακοίνωση έγινε από το Ανώτατο Συμβούλιο Δικαστών και Εισαγγελέων που δημοσίευσε τον κατάλογο των δικαστών οι οποίοι πρόκειται να μετατεθούν.

Επίσης, διορίστηκαν νέοι αναπληρωτές Αρχιεισαγγελείς για την Κωνσταντινούπολη και την Άγκυρα, ενώ παράλληλα αντικαταστάθηκαν οι Προϊστάμενοι των Εισαγγελιών σε πλήθος επαρχιών. Ο Τούρκος πρωθυπουργός πολλές φορές έχει κάνει λόγο για ‘’παράλληλο κράτος’’ αναφερόμενος στους δικαστές, οι οποίοι -όπως ισχυρίζεται ο ίδιος-, προσπαθούν να τον ανατρέψουν.
Αυτή είναι η τελευταία αλλά και μαζικότερη “εκκαθάριση’’ δικαστών που κάνει η κυβέρνηση, μετά το σκάνδαλο διαφθοράς στο οποίο ενεπλάκησαν μέλη της, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός της χώρας, αλλά και ο γιος του.

Αλλαγές πραγματοποιήθηκαν και στην Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας, καθώς αντικαταστάθηκαν πέντε εκ των πλέον υψηλόβαθμων στελεχών της, μεταξύ των οποίων και ο διευθυντής του γραφείου του διοικητή της, Ερντέμ Μπαστζί.
 

Σχόλια