Παραβίαση πατέντας από το Ευρώ ?

0

Η Document Security Systems Inc.,εταιρεία εξειδικευμένη σε μεθόδους κατά της πλαστογράφησης χαρτονομισμάτων ισχυρίζεται ότι το ενιαίο νόμισμα παραβιάζει μια κατοχυρωμένη πατέντα. Η Document Security Systems Inc. αναφέρει σε αγωγή που κατέθεσε τη Δευτέρα στο Λουξεμβούργο ότι τα 30 δισεκατομμύρια χαρτονομίσματα του ευρώ που κυκλοφορούν παραβιάζουν μια ήδη κατοχυρωμένη πατέντα που εκδόθηκε από το Ευρωπαϊκό Γραφείο Ευρεσιτεχνιών το 1999 και απαιτεί απροσδιόριστα δικαιώματα από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στη Φραγκφούρτη.

Η πατέντα καλύπτει μια μέθοδο ενσωμάτωσης στοιχείων σε χαρτονομίσματα ή άλλα έγγραφα ασφαλείας για προστασία ενάντια στη πλαστογράφηση με ψηφιακή σάρωση ή φωτοαντιγραφικά μηχανήματα.

«Το ευρώ δεν είναι το μόνο νόμισμα που εφαρμόζει την τεχνολογία μας χωρίς να έχει εξασφαλίσει άδεια», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Πάτρικ Γουάιτ, και πρόσθεσε ότι η εταιρεία σχεδιάζει να αντιμετωπίσει κάθε περίπτωση προκειμένου να αποκομίσει το μέγιστο δυνατόν όφελος από τα πνευματικά της δικαιώματα.

Σχόλια